lördag 22 januari 2011

Extra isolering

Vägg i allrum mot WC - ursäkta dålig skärpa!

Mot sovrummen, Sams rum till vänster - även här dålig skärpa
Efter första besöket i huset i tisdags funderade jag på om inte de tunna innerväggarna, som endast består av träreglar med 13 mm gipsskivor på var sida, skulle bli lite väl tunna för resonansen i huset. Innan dubbleringen i nästa vecka tog vi raskt beslutet om att köpa till extra isolering i innerväggarna. Detta kommer ge ett tystare hus och märkas framför allt i allrummet och mellan sovrummen.

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Vi har i dagarna skrivit kontrakt på ett C135 men med sadeltak istället för pulpettak.
    Har läst igenom er trevliga blogg och tycker detta med tilläggsisolering verkar vara en bra idé.
    Nu undrar vi om ni valt att isolera samtliga innerväggar eller väl utvalda?
    Vi undrar också vad extrakostnaden för isoleringen blev?
    Mvh
    Håkan

    SvaraRadera
  2. Hej Håkan
    Roligt att ni hittat till vår blogg! Vi valde att tilläggsisolera väggarna runt allrummet endast, dvs från sovrum 1 mot allrum, från sovrum 2 mot allrum, från sovrum 3 mot allrum och även mot hallen vid entrén, mellan sovrum 2 och 3 samt hela väggen runt WC mot allrum. Kanske att vi skulle valt att isolera väggen mellan vardagsrum och tvättstugan men vi skippade det.

    Vi sa till om tilläggsisolering när elektrikerna var på plats innan snickarna dubblade med gipsskivor, så det var på håret - var ute i god tid, vi hade snälla snickare som fixade det. Kostnad 300:-/löpmeter och totalt blev det 16m så det var en liten kostnad tyckte vi för den skillnad som det förhoppningsvis gör i resonansdämpningen.

    mvh.
    Peter

    SvaraRadera